Moda

Multe topuri ale altor tari afiseaza articolele vestimentare care nu se demodeaza niciodata, indiferent de moda. Cu toate ca acestea tind sa fie general valabile, fiecare tara are specificul ei si, ca atare, propriile preferinte la anumite articole.

Romancele sunt cunoscute in Europa ca fiind niste femei care stiu sa se puna in valoare. Daca mergi pe strada vei observa ca, in general, se prefera un stil casual-elegant, spre deosebire de tarile occidentale, unde se merge mai mult pe stilul casual-sport.

Asa ca varianta mai eleganta la eternii adidasi sau tenisi vor ramane balerinii. La moda de multi ani, balerinii se poarta inca, si cu siguranta nu vor iesi din moda datorita faptului ca sunt o incaltaminte foarte comoda. Bineinteles, exista diverse modele, de la balerini casual la balerini eleganti. Gasesti variante dragute, din piele, la preturi accesibile, la Amely, in Iulius Mall, sau la magazinul fabricii Class Shoe, de pe strada Martin-Opitz din cartierul Iris.

Un alt articol care nu se va demoda curand sunt gentile tip postas sau crossover. Pana nu demult intalneam astfel de modele mai mult la adeptii modei hippie sau in varianta sport. In ultimii ani, gentile crossover se pot gasi si pe modele elegante, exista chiar genti office cu cureaua detasabila, ce se pot tranforma in orice moment in genti de mana. Nici acest articol nu se va demoda prea curand. Cea mai ieftina varianta de geanta o poti gasi la Haotic, in Sora Shopping Center la etaj, apoi la magazinele Borsa Rosa, din Polus Center sau pe strada Napoca.

La articolele vestimentare de baza putem bifa colantii, care au intrat pe piata romaneasca in 2005. Cu toate ca au suferit unele variatiuni, colantii simpli raman la moda datorita versatilitatii lor. Cand este mai cald se poate merge pe varianta trei sferturi, cand este mai frig pe varianta celor lungi, cu sau fara sosete. Cu toate ca sunt imediat concurati de ciorapii grosi, ce imita bine colantul, se pare ca acestia nu vor fi detronati prea curand. Colantii care se aseaza cel mai bine sunt, fara indoiala, cei de la Bershka. Optati, pe cat se poate, pentru colantii din bumbac. Mai gasiti colanti la Terra Nova sau Calliope, dar nu sunt atat de rezistenti.